Bip cu numar ascuns

15 Sep

De cand cu tehnologia si cu telefoanele mobile „eftine” a aparut si un nou mod de „comunicare”, prin BIP-uri. Stiti voi, acele apeluri scurte, incat sa nu te prinda destinatarul si sa-ti ia din credit („e scumpi euroii”).

Se intampla acum cateva saptamani. Primesc un BIP cu numar ascuns. Am zis ca ma suna Andreea, ea stiind ca eu ii inchid si o sun inapoi, ma gandeam ca vrea sa-i raspund si sa mai salvez din minutele „cu nemiluita” de la Orange. Resping apelul si o sun pe Andreea. Dar, stupoare: „- Nu Vlad, nu te-am sunat!”. Am zis ca face misto de mine. Inchei conversatia si-mi vad de treaba.
Dupa cateva minute, primesc iar apel cu numar necunoscut si zic: „- De data asta te taxez”. De la celalalt capat al firului, aud o voce de copila (pe la vreo 15-16 ani): „- Buna iubitule, ce faci?”. Ha!? Stau si ma gandesc daca nu cumva am mai avut o relatie pe care am uitat sa o inchei. Amanta, sau cum se mai cheama, sigur nu am. Sigur pe mine ii raspund:
– Mai fata, ma confunzi!
– Nu-i adevarat! Nu te cheama Vlad?
– Probabil.
– Si nu ai invatat la liceul X?
– Probail…

Partea ciudata: nu-i recunosc vocea. Dar ea totusi ma stie (cat de cat). Inchei conversatia, ca eu pe astfel de apeluri/conversatii nu dau 2 bani.
Partea proasta: „femela” insista. Imi adreseaza diferite intrebari si-mi lanseaza diferite provocari. Atins la sensibil, inchei conversatia si o las sa vorbeasca, e placerea mea sa inchid telefonul in nas cand sunt deranjat de interlocutor.
Femela nu s-a linistit si pe parcursul mai multor zile m-a tot apelat, eu am tot raspuns si inchis repede, sa-i mai fur din minute, cu speranta ca se linisteste. Dar nu a facut-o. A continuat sa ma sune cu numar ascuns chiar si la ore tarzii.
Am informat-o si pe Andreea despre „iubita misterioasa”, ca sa nu fie probleme. Cel mai frumos a fost cand m-a sunat si Andreea era langa mine. Ne-am amuzat de prostia copilelor libertine (da, la plural, pentru ca de aceasta data, de la ce celalat capat al „firului” se auzea gasca de copile ce se amuza de prostiile spuse de „pretena” lor).
Toate bune si frumoase, mai putin atunci cand ma stresa „femela” cu bipurile/apelurile, pana astazi. Ce s-a intamplat astazi?
Mi-a dat un BIP (cu numar ascuns). M-a sunat scurt si n-am reusit sa raspund. (tot cu numar ascuns). Si ce crezi? M-a sunat iar, dar SURPRIZE SURPRIZE cand ma uit pe telefon: numarul apelant este afisat! Raspund (in stilul meu clasic): „- Mda!”. Ehe, din telefon, rasuna vesnica voce a femelei… Am inchis, ca eram cu Andreea si vorbeam chestii mai importante decat apelul primit.
Imi setez telefonul pe EXPEDIERE IDENTITATA PROPRIE – DEZACTIVAT si apelez: 0748 417 5**.
Femela, mi-a recunoscut repede vocea la telefon si a inchis repede. Cred ca si-a dat seama ca a dat de „dracu” si ca daca aflu cine este, da si de „tacsu”.

Dupa 488 caractere tastate (poti sa le numeri daca te plictisesti), vesnica concluzie: ulciorul nu merge de multe ori la apa. Conluzia mea, nu ma sunati fetelor cu numar ascuns, lasati afisat numarul, poate va sun eu inapoi (mai salvati din „euroi” sau „menute”).

Iar pentru generatia urmatoare: o relatie (normala) nu va exista niciodata „pă mess” sau prin telefon!

7 Responses to “Bip cu numar ascuns”